Na een aantal drukke weken voorbereiding was het op maandag 25 september 2017 zo ver; de semi finale voor regio Benelux van de S.Pellegrino Young Chef Competitie. Dit jaar volledig georganiseerd door Kepler15.
De spannende competitie vond plaats in Den Haag in de keukens van het ROC Mondriaan en de dag werd afgesloten met een Award Dinner bij Central Park in Voorburg waar ook 2-sterren chef Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve de gasten een tongstrelend menu voorschotelde. Bij die avond waren niet alleen de 10 Young Chefs en hun partner en de 5 Juryleden aanwezig, maar ook een 20-tal personen van vak- en lifestyle pers en de teams van S.Pellegrino Italië, België en Nederland.
Na een dag vol geweldige prestaties van tien talentvolle Young Chefs uit de Benelux is Frederic Chastro van restaurant Sõma in Antwerpen de winnaar van de regionale S.Pellegrino Young Chef Competitie. Hij zal in juni 2018 gaan strijden voor de internationale titel tijdens de finale in Milaan. Met zijn signature dish: een rolletje van Belgisch konijn, orgaanvlees en kleine hersenen, biologische witlof met pittige saus op basis van donker bier, is Chastro door de jury gekozen als winnaar. Alle halve finalisten die streden om een plek in de grote finale werden geselecteerd door ALMA; 's werelds toonaangevende internationale educatieve trainingscentrum voor de Italiaanse keuken.
Lees het interview met Frederic Chastro, andere exclusieve content en updates over de S.Pellegrino Young Chef 2018 vind je op de website, Facebook en Instagram via #SPYoungChef.
En vergeet vooral niet de foto’s en mooie video te bekijken!