ASI Best Sommelier Award 2019

S.Pellegrino & Acqua Panna was als waterpartner aanwezig op de “ASI Best Sommelier Award 2019”.

De Association de la Sommellerie Internationale (ASI), partner van S.Pellegrino en Acqua Panna, is de belangrijkste mondiale vereniging van sommeliers en organiseert de Best Sommelier Award elke drie jaar. Hiermee maken ze een mondiale competitie mogelijk tussen sommeliers en verhogen ze bovendien de standaarden voor een beroep wat al extreem veeleisend en moeilijk is.

Tijdens de finaleronde van de “ASI Best Sommelier Award 2019” tonen de drie finalisten op het podium van het Elisabeth Centrum in Antwerpen hun kennis van wijn en talent voor service en gastvrijheid aan meer dan 1.100 mensen. Uiteindelijk wordt Marc Almert, een Duitse 27 jaar oude sommelier van Baur au Lac Hotel in Zürich, uitgeroepen tot de winnaar van de ASI Best Sommelier of the World 2019.

Op de tweede plaats eindigt Nina Højgaard Jensen van het Kong Hans Kælder-restaurant in Kopenhagen en de derde plaats is voor Raimonds Tomsons, van restaurant Vincents in Riga.

Het evenement organiseerde bovendien meer dan 10 masterclasses. Op deze manier boden zij alle kandidaten de mogelijkheid om meer te weten te komen over verschillende disciplines, van oude variëteiten en vintage proeverijen tot technische masterclasses over wijnbouw en wijnmaken. Gedurende de week werden 5.900 flessen wijn geopend verdeeld over ruim 14.000 glazen. De week werd afgesloten met een galadiner war 600 mensen aanwezig waren.

Lees meer op: Fine Dining Lovers

Foto: Jean Bernard