Blijf hydrateren, drink water!

Drink genoeg water!

Tropische temperaturen zijn in aantocht, dat betekent overvolle terrassen, smeulende barbecues en héél véél water!

Met deze hoge temperaturen zweet je meer dan anders, drink daarom genoeg water. Een volwassene heeft per dag ongeveer 1,5 tot 2 liter vocht nodig om goed te kunnen functioneren. Met warm weer is het aanbevolen om ten minste 2 liter water te drinken, al is het alleen al om je lichaamstemperatuur te kunnen regulieren in deze hitte. Hieronder enkele tips zodat je aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid water komt.


1. Elk uur water
Om aan de aanbevolen 2 liter te komen is het slim om ieder uur water te drinken, ook als je nog geen dorst hebt.

2. Neem water mee
Ga je ergens naartoe? Neem water mee voor onderweg. Het is goedkoop, het bevat 0 calorieën en het is gezond. Stel je komt in een file komt te staan of de bus en trein zijn erg vertraagd dan heb je altijd water bij je.

3. Begin de dag met water
Start de dag met water, zorg ervoor dat dit onderdeel van je dagelijkse routine gaat worden.

4. Help jezelf
Lukt het jou niet om regelmatig water te drinken? Los dit op door op je telefoon een wekker te zetten die ieder uur afgaat als herinnering. Of, tegenwoordig heb je ook apps die je helpen om genoeg water te drinken bijvoorbeeld Water your body, Water Daily of Waterlogged.

5. Maak het zo aangenaam mogelijk voor jezelf
Drink je het liefst licht bruisend water? Neem dan een fles S.Pellegrino! Houd je meer van zacht en soepel water? Pak dan een fles Acqua Panna.