S.Pellegrino Young Chef Update

REGIONALE FINALISTEN S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2019-2020 BEKEND!

Het wachten is voorbij. De strenge selectieprocedure door de ALMA is afgerond. In totaal gaan 135 getalenteerde Jonge Chef-koks uit de hele wereld strijden voor de prestigieuze titel S.Pellegrino Young Chef 2019-2020.

Nederlandse kooktalenten
Wij zijn verheugd te kunnen melden vier kooktalenten uit Nederland geselecteerd zijn voor de Regionale Finale in Londen, namelijk:

Friso van Amerongen: Sous chef 'Rijks' - Amsterdam
Gerard Villaret: Chef de partie, 'De Librije' - Zwolle
Luuk Hoffman: Chef, 'Frunk' - Brunssum
Rik Veen: Sous chef, 'De Lindehof' - Nuenen

Ontdek hier wie de andere jonge chef-koks zijn die gaan strijden in de Regionale Finale 2019-2020 voor regio het UK en Noord-Europa.

Strenge selectie
Elke jonge chef-kok is zorgvuldig geselecteerd door ALMA – het Internationale onderwijs- en trainingscentrum voor de Italiaanse keuken, hun ingestuurde ‘signature dish’ is beoordeeld volgens 3 criteria:
• Technische vaardigheden
• Creativiteit
• Persoonlijke Overtuiging

De Regionale Finale
De geselecteerde kooktalenten gaan naar de Regionale Finale in Londen, die begin november plaats gaat vinden. In totaal zijn er 12 regio’s over de hele wereld. Tijdens deze Regionale Finales nemen de talenten het op tegen andere talentenkoks uit dezelfde Regio.

Er is een jury van lokale ervaren koks en zij gaan op basis van de genoemde criteria uiteindelijk beslissen wie de beste jonge chef-kok is van de desbetreffende regio én die in staat is om de regio op mondiaal niveau te vertegenwoordigen.
Bovendien worden nog eens drie awards uitgereikt tijdens alle Regionale Finales. The Fine Dining Lovers Food for Thought Award, de S.Pellegrino Award for Social Responsibility en de Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy.

De Grande Finale
Het uiteindelijke doel van de Regionale Finale is dé Grande Finale wat de mogelijkheid biedt om te koken op het internationale platform in Milaan, waar een topjury de beste jonge chef-kok ter wereld zal bekronen, alsmede de winnaars van elk van de drie bovengenoemde extra awards.