S.Pellegrino Starring: Dick Middelweerd

‘S.Pellegrino Starring’
S.Pellegrino organiseert in samenwerking met Restaurant Hofstede Meerzigt het culinaire event ‘S.Pellegrino Starring Chef’. Een gezellige, inspirerende avond waar de gasten kunnen genieten van een waanzinnig meergangen diner bereid door een top chef uit het netwerk van S.Pellegrino.


Restaurant Hofstede Meerzigt is hét culinaire pareltje van Zoetermeer en geliefd bij vele inwoners. Chef-kok Alain Adriaanse weet menigeen al jarenlang te verrassen met zijn creatieve gerechten en zijn vaste sommelier Sermad Wartan weet hier de mooiste wijnen bij uit te zoeken.


Maandag 04 februari was Dick Middelweerd te gast, beter bekend als de Patron Cuisinier van sterrenrestaurant De Treeswijkhoeve**.Chef Middelweerd aan het woord
“Een paar keer per jaar doe ik dit soort dingen,” antwoordt chef-kok Dick Middelweerd op de vraag waarom hij deze avond aanwezig is, “ik denk dat buiten de deur koken echt een beetje van deze tijd is. Het is een leuke manier om gasten buiten de regio kennis te laten maken met een andere keuken, in dit geval onze keuken. Daarnaast komen al veel mensen uit deze regio naar De Treeswijkhoeve, nu kunnen ze in hun vertrouwde omgeving en zonder ver te rijden ook een keer genieten van onze gerechten…”


Kenden jullie elkaar al? “Nee nog niet!” antwoordt Dick (Middelweerd red.), “we zijn aan elkaar gekoppeld en ik vind het een leuke match. Maar het is eigenlijk hetzelfde als sporten. Ik ben een wielrenner. Zet drie wielrenners bij elkaar, laat ze een dag fietsen en hun dag kan niet meer stuk. Zet een paar koks bij elkaar die elkaar niet kennen en je hebt een gezellige avond. Je hebt een soort bindende factor met zijn allen. Je houd ervan om mensen te verwennen en om mooie gerechten te maken. Dat is gewoon super leuk!”Chef Adriaanse aan het woord
“Super gaaf zo’n avond,” lacht chef-kok Alain Adriaanse, “ten eerste omdat je weer leuke chefs ontmoet. Daarnaast is het ook erg leerzaam voor ons. Je ziet verschillende gerechten voorbij komen met soms bijzondere ingrediënten waar je zelf nog niet aan gedacht had. Of soms ken je de ingrediënten maar doen hun er iets heel anders mee. Wat mij opvalt aan Dick is dat hij heel verfijnt werkt en hele mooie smaken gebruikt met een Aziatische invloed. Daar ben ik gek op!


Hoe reageren de gasten op de samenwerkingen? “Heel erg goed!” lacht Alain, “dat zie je wel aan het aantal reserveringen op de maandag. En je krijgt er ook weer nieuwe gasten door. Ze komen in eerste instantie voor de sterrenchef en worden dan nieuwsgierig naar de keuken van Hofstede Meerzigt. Een keuken die ik ze met alle liefde wil laten proeven…”


Ook een avondje ‘S.Pellegrino Starring’ bijwonen?
Houd dan de S.Pellegrino Facebookpagina in de gaten. Dit jaar komen onder andere nog:
- Soenil Bahadoer van De Lindehof**
- Arturo Dalhuisen van The White Room*
- Onno Kokmeijer van Ciel Blue**


Auteur en fotograaf: Corina van Food Love Stories. Freelance writer, Fotograaf en een echte fijnproever!