S.Pellegrino Starring: Soenil Bahadoer

Patron Cuisinier Soenil Bahadoer van tweesterren restaurant De Lindehof heeft maandag 08 april een spectaculair diner bereid tijdens S.Pellegrino Starring Chef in restaurant Hofestede Meerzigt. De kersverse voorzitter van Bocuse d'Or nam tijdens de avond tijd voor een mini interview.


Vanavond heb jij samengewerkt met Alain Adriaanse van Hofstede Meerzigt, wat vond je van de avond?
“Het was een geslaagde avond, ik had wel eerder van restaurant Hofstede Meerzigt gehoord maar ik was aangenaam verrast door de entourage. Prachtige locatie. Het is altijd leuk om op andere locaties te koken, maar als het dan ook nog eens op zo’n locatie is en alles strak geregeld is, maak je me helemaal blij”.

Kook je vaker ‘buiten de deur’?
“Jazeker, we doen enorm veel evenementen buiten de deur in zowel binnen- als buitenland. Ik denk dat het goed is om je buiten je eigen keuken te laten zien zodat mensen van buitenaf je ook leren kennen en kunnen zien wat wij te bieden hebben. Zowel qua smaak als beleving eromheen”.


Sinds kort ben je voorzitter van Bocuse d’Or Nederland, wat zijn de belangrijkste doelstellingen voor de eerst volgende editie?
“Meer steun vanuit de overheid krijgen om jong (en oud) talent te kunnen laten zien in het buitenland. Andere landen krijgen vaak veel meer steun en ik zou graag zien dat dit in Nederland ook zo gaat zijn. We hebben zoveel talent op zo’n kleine oppervlakte en moeten de (Nederlandse) eetcultuur ook buiten Nederland kunnen laten zien. En uiteraard: WINNEN!!”.

Waarom zijn kookwedstrijden gericht op kooktalenten, zoals de S.Pellegrino Young Chef, belangrijk?
“Omdat het vaak jongeren zijn die hieraan meedoen en ik vind dat de jeugd de toekomst heeft. Wedstrijden als deze kunnen jong talent op de kaart zetten en hen een podium bieden. En dat gun ik ze”.


Heb jezelf ook geparticipeerd in kookwedstrijden, zo ja, wat zou je de deelnemers als tip mee willen geven?
“Ja, aan meerdere wedstrijden zelfs. Het is super goed voor je ontwikkeling, maar ook voor het restaurant waar je werkt. Het is goed voor je netwerk, om je te ontwikkelen als kok en te leren van elkaar. Als tip zou ik mee willen geven: kook alsof het je eigen zaak is en hoe jij zou willen dat je gerecht mee gaat. Niemand anders kan jouw standaarden zo goed bepalen als jij zelf. Dus leer, train en oefen en sta achter je product. Oh ja, en denk er niet te licht over. Als je echt wil winnen, moet je er volledig voor gaan. Om het samen te vatten, ik zeg altijd: als je denkt dat je er bent, moet je ermee ophouden”.

S.Pellegrino Starring
'S.Pellegrino Starring' is geboren in 2018; sterrenkoks van over de hele wereld bereiden samen met andere getalenteerde chef-koks een heerlijk diner. S.Pellegrino is de ideale partner voor gastronomische evenementen vanwege de culinaire expertise en het internationale netwerk van top chefs. Tijdens het evenement geniet je van een geweldig vijfgangendiner dat wordt bereid met passie en het vakmanschap van de twee chefs, en bovendien maken de chefs een selectie van de beste wijnen.