Louise Petit Restaurant

"Wie wil er nog Parijs als je Louise in de buurt hebt" schreef het AD nadat ze bij Louise Petit Restaurant op bezoek waren geweest. De winnaar van de Gouden Pollepel 2019 is een meer dan waardig ambassadrice van het goede Franse leven. We spreken eigenarese Loesje Tieleman en stelde haar een paar prangende vragen.Wie ben je en wat doe je in het bedrijf?


Eigenaresse en oprichter van Louise Petit Restaurant, managen van het geheel.


Vertel iets over de start van de zaak?


Ik ben Louise begonnen omdat ik de joie de vivre miste in Rotterdam. Ik kom mijn gehele leven al in Frankrijk en ik ben groot fan van de keuken, sfeer en de typische Franse gezelligheid. Kwaliteit van producten en wijnen ligt daar van nature al zo hoog. In Rotterdam heb je veel zaken waar je of heel veel geld neerlegt voor goede service en mooie wijnkaarten of je zit meteen bij een zaak met friet en sate. Natuurlijk niks mis mee, maar ik miste een restaurant waar je casual kan zitten, zonder het gevoel dat je in een museum zit en toch ook mooie wijnen kan drinken. Waar de focus ligt op de kwaliteit van de producten en niet de opmaak van gerechten. Geen poespas dus, maar gewoon lekker, gezellig, fijn eten met top bediening. Dat is het gevoel wat ik uit Frankrijk mee wilde nemen naar Louise. Ik was 20 toen ik startte met de eerste plannen en 21 toen Louise open ging. Het opzetten en de start is een hele leerzame weg geweest. Louise staat nu als een huis en ik ben onwijs trots op het team en wat we elke dag neerzetten!


Waarom heb je voor PERRIER gekozen?


Naar mijn idee is er geen Frans bruisend water zo vanzelfsprekend als PERRIER. Iedereen kent het en het is typisch Frans. Het neemt je terug naar Frankrijk, die vakanties en warme diners aan de zee of in een kleine bistro in Parijs. Die ervaring hangt aan Perrier. Precies de sfeer die we wilde in Louise, petit Paris/France in Rotterdam!


Waar komen je gasten voor terug?


Dat zal de cote de boeuf zijn, ik moet zeggen dat ik een echte vlees eter ben, zowel voor- als hoofdgerecht. Ik heb aardig wat mooie cote de boeufs op maar vele gasten vinden samen met mij dit toch wel de lekkerste ooit! Daarnaast natuurlijk de slakken ( les escargots) met een heerlijke knoflook boter en  dan dippen met ons zuurdesembrood, aanrader!


Hoe ben je de horeca-lockdown doorgekomen?


We hebben er voor gekozen onze gerechten niet thuis te bezorgen. We konden de kwaliteit niet waarborgen doordat de reistijd van de keuken naar tafel veel korter is dan de reistijd naar iemand huis. Wel wilde we een andere manier bedenken hoe onze gasten thuis konden genieten van al die geweldige producten van hoge kwaliteit waar we mee werken.


Toen kwamen we op het idee van een Petit Marche. We verbouwden een gedeelte van onze zaak tot een kleine winkel en verkochten patisserie, ham, mooie Franse kazen, wijn, geimporteerde pate, verse huisgemaakte chocolade mousse, verse huisgemaakte koffiebroodjes noem maar op. Met die producten kon je thuis een simpel diner of prachtige borrelplankjes maken met advies van onze medewerkers. Zo hadden we leuk contact met onze gasten in real life, uiteraard op afstand en kon men zelf thuis een kleine Louise beleving creeren. Super leuk! En het was mega druk!