Noah Wynants Beste Jonge Chef van Noord-Europa

Kepler15 had de eer om de regionale finale Noord-Europa van de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2024/2025 in Nederland te organiseren. De culinaire top uit Noord-Europa kwam daarvoor samen in Vianen. Op 4 november streden tien jonge chefs om de titel Beste Jonge Chef van Noord-Europa.


Na een spannende competitie bij Miele Experience Center werd de dag feestelijk afgesloten met een exclusief galadiner in Paleis Soestdijk, waar voormalige deelnemers aan de competitie, Pasquale Carfora van Restaurant Aroma en Rik Veen van Restaurant Lutum*, een fantastisch diner serveerden.


Noah Wynants, senior souschef bij De Librije* in Zwolle, werd door een jury van internationale topchefs geprezen voor zijn creatieve plantaardige gerecht, de Dutch ‘Rendang’. Hij won naast de hoofdprijs ook twee van de drie thematische awards. Eind 2025 strijdt Wynants in Milaan om de titel World’s Best Young Chef.


‘Eén award winnen is al te gek. Drie is ongelooflijk.’




NOAH WYNANTS


Noah Wynants (26) studeerde aan de hotelschool in België. Na een eerste stage bij de Groene Lantaarn stapte hij in 2015, net 17 jaar oud, als stagiair de keuken van De Librije* binnen. Daar werkte hij zich op tot senior souschef naast Jonnie Boer en Nelson Tanate. Tijdens de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition liet Wynants met een plantaardig gerecht proeven wat er allemaal mogelijk is met Nederlandse producten. Zijn Dutch ‘Rendang’ is een verfijnde rendang van aubergine en shiitakes, verrijkt met onverwachte ingrediënten van eigen bodem zoals hazelnoten en passievruchten.


Iedere deelnemer aan de competitie wordt begeleid door een mentor. Nelson Tanate zal Wynants begeleiden in aanloop naar de wereldwijde finale in Milaan. "Het draait om de jonge chefs. Wij als mentor supporten ze alleen. Je wil merken dat je eigenlijk niet nodig bent. En dat voelde ik vandaag ook."


Thematische awards


Naast de plek in de wereldwijde finales waar de chefs koken voor de titel Best Young Chef, werden er tijdens de regionale finales drie thematische awards uitgereikt aan de deelnemers. Ook deze winnaars maken tijdens de finales in 2025 kans op de respectievelijke internationale award:


S.Pellegrino Social Responsibility Award – Nielsen Lucas, Up For A Change?


Acqua Panna Connection in Gastronomy Award – Noah Wynants, Dutch ‘Rendang’


Fine Dining Lovers Food for Thought Award – Noah Wynants, Dutch ‘Rendang’


Bekijk het videoreport: