Film eerbetoon aan Liberije 'Van de Kelder naar de Top'

Op maandag 27 januari jongstleden heeft Gault&Millau Nederland Jonnie en Thérèse Boer verrast met een eerbetoon in de vorm van een film. Dit fantastische echtpaar heeft zoveel betekent voor de gastronomie in Nederland dat wij het tijd vonden om ze daarvoor in het zonnetje te zetten. Vele trouwe leveranciers van De Librije hebben dit samen met Gault&Millau mede mogelijk gemaakt.

S.Pellegrino was een trotse sponsor van dit bijzondere event. Als merk dat wereldwijd synoniem staat voor fine dining, vindt S.Pellegrino het belangrijk om initiatieven te ondersteunen die bijdragen aan de erkenning van culinaire excellentie en het inspireren van jong talent. Het eerbetoon aan Jonnie en Thérèse Boer sluit naadloos aan bij de missie van S.Pellegrino om gastronomie te vieren en de volgende generatie culinaire leiders te stimuleren.

De Librije is uitgegroeid tot een toonaangevende groep met een hotel en succesvolle restaurants in Zwolle, Bonaire en Curaçao. Al meer dan 35 jaar opereren Jonnie en Thérèse op het hoogste niveau en hebben zij vele horecatalenten opgeleid. Sommigen werken nog steeds binnen de Librije Groep, anderen hebben elders in binnen- of buitenland hun eigen succesvolle weg gevonden als ondernemer of chef.

Voor dit filmdocument genaamd ‘Van de Kelder naar de Top’ hebben we het afgelopen half jaar meer dan 40 topchefs, vrienden, (ex-)medewerkers en vele nu zelfstandige horecaondernemers voor de camera gehad die allen een verleden hebben in De Librije.

Het is opmerkelijk hoeveel (jong) talent vanuit hun bedrijven zijn intrede heeft gemaakt binnen de Nederlandse gastronomie. Eén van de recente voorbeelden is Noah Wynats, sous-chef van De Librije, die de Noord-Europese Regional Finale van de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition heeft gewonnen. In november zal hij Nederland vertegenwoordigen tijdens de Grand Finale in Milaan. Het is ons gelukt om dit eerbetoon volledig zonder medeweten van de hoofdpersonen te realiseren.

‘Van de Kelder tot de Top’ hebben wij op maandag 27 januari onthuld in bioscoop De Filmhallen in een kleine setting in de Parisien zaal in Amsterdam waar Jonnie en Thérèse onder valse voorwendselen naartoe gelokt zijn. Zij wisten niet dat ruim 120 aanwezige gasten de film en hun pure reacties in de grote zaal van De Filmhallen konden volgen. Dat werd gedurende de voorstelling bekendgemaakt. Aansluitend hebben we een culinaire ontvangst georganiseerd met de meewerkende partners en chefs uit de film. 


Bekijk de film: