Kandidaten SPYC (+ Video's!)

Maar liefst vier kooktalenten gaan Nederland vertegenwoordigen tijdens de regionale finale van de S.Pellegrino Young Chef Competitie, de kookwedstrijd voor jonge chef-koks tot 30 jaar oud. De regionale finale van de 4e editie wordt gehouden in Londen op 12 november.

Na een strenge selectie procedure door de ALMA - een internationale school en trainingscentrum voor de Italiaanse keuken – zijn vier Nederlandse talenten geselecteerd voor de eerste stap richting de finale van de S.Pellegrino Young Chef Competitie. Vergezeld door een zelfgekozen mentor, die tijdens de competitie begeleiding en ondersteuning biedt, gaan de deelnemers de strijd met elkaar aan. De Nederlandse kandidaten zijn:

- Friso van Amerongen (sous-chef bij Rijks*) met mentor Joris Bijdendijk
- Gerard Villaret (chef de partie bij De Liberije***) met mentor Nelson Tanate
- Luuk Hoffman (chef bij Restaurant Frunk) met mentor Andre van Doorn
- Rik Veen (sous-chef bij Lindehof**) met mentor Soenil Bahadoer.

Jury
Het panel van juryleden bestaat uit zeven geprezen chef-koks. Iedere chef is geselecteerd op grond van zijn steun aan de missie van S.Pellegrino Young Chef om de volgende generatie chef-koks en de toekomst van de gastronomie te waarborgen. Estée Strooker heeft de eer om namens Nederland plaats te nemen in het jurypanel. Verder bestaat de jury uit Jess Murphy (Ierland), Bjørn Svensson (Noorwegen), Brian Mark Hansen (Denemarken), Frida Ronge (Zweden), Adam Byatt (VK) en Monica Galetti (VK)

Signature dish
De jury gaat op basis van de criteria, technische vaardigheden, creativiteit en persoonlijke overtuiging, de signature dishes beoordelen en uiteindelijk beslissen wie de beste Young Chef is van de desbetreffende regio én wie dus in staat is om de regio op mondiaal niveau te vertegenwoordigen tijdens de grote finale in Milaan in juni 2020.

Bron: Entree Magazine 08.11.2019